0

CELASKON 250 mg 30 tablet

Vitamín C. Tablety. K prevenci nebo k léčbě stavů nedostatku vitamínu C v organismu. Pro dospělé a děti.
Více informací
CELASKON

Velikost balení:

30 ks
100 ks
Skladem
51,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Přípravek Celaskon 250 mg tablety obsahuje 250 mg kyseliny askorbové (vitamín C). Lidský organismus si vitamín C neumí sám vytvořit, proto je nezbytné jej do organismu dodávat.

Přípravek Celaskon 250 mg tablety užívají dospělí a děti k prevenci nebo k léčbě stavů nedostatku vitamínu C v organismu, zejména v období zvýšených nároků (v dětství při růstu, v těhotenství, při kojení, při namáhavé práci, sportu, infekčních nemocech, v rekonvalescenci po infekčních nemocech, těžkých úrazech, popáleninách a rozsáhlých operacích, při jednostranné stravě, ve stáří, u kuřáků apod.).

Úloha vitamínu C v organismu je mnohostranná. Umožňuje činnost různých enzymů v organismu, je součástí antioxidačního systému. Je důležitý pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, dásní, vaziva a krevních cév, pro tvorbu některých látek účastnících se přenosu nervových vzruchů mezi nervovými buňkami, pro tvorbu hormonů nadledvin, pro vstřebávání železa z potravy, je rovněž nutný pro normální imunitní odpověď na infekci a pro hojení ran. Mírnější nedostatek se projevuje slabostí, celkovou únavou a bolestí, otoky dásní a krvácením z nosu.

Celaskon® 250 mg tablety je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje acidum ascorbicum. Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

CELASKON

Parametry

SUKL název
CELASKON 250MG TBL NOB 30
SUKL kód
0254145
EAN
8595116531897
8595116531897
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Tablety
Velikost balení
30 ks
Určeno pro
Dospělé a děti
Věk od
6
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Název LP
CELASKON 250MG TBL NOB 30
Výrobce
Zentiva, k.s.
Indikační skupina
Vitamina, vitagena

Dospělí a děti starší než 6 let užívají při nedostatku vitamínu C v organismu obvykle 500–1 000 mg (2–4 tablety) denně, ke krytí zvýšené potřeby po přechodnou dobu 200–500 mg denně. Pro doporučené dávky, které jsou nižší než 250 mg, jsou k dispozici tablety přípravku Celaskon 100 mg.

Přípravek Celaskon 250 mg tablety není určen dětem ve věku 3–6 let, pro tuto věkovou skupinu je k dispozici přípravek Celaskon 100 mg tablety.

Pro dobré využití v organismu je vhodnější užívat celkovou denní dávku rozdělenou do několika dílčích dávek za den než celou najednou. Tablety se polykají nerozkousané, pokud možno po jídle, zapijí se douškem tekutiny.

Bez doporučení lékaře je možné přípravek Celaskon 250 mg tablety při doporučeném dávkování užívat po dobu 7 dní. V případě, že se Vaše příznaky zhorší nebo se nezlepší, poraďte se o dalším postupu s lékařem.

Těhotné a kojící ženy mohou přípravek Celaskon 100 mg tablety přechodně užívat v doporučených denních dávkách.

Celaskon tablety 250 mg obsahuje léčivou látku acidum ascorbicum. Jedna tableta obsahuje acidum ascorbicum 250 mg.

Pomocnými látkami jsou kukuřičný škrob, předbobtnalý škrob, dihydrát dinatrium-edetátu, mastek, natrium-stearyl-fumarát, mikrokrystalická celulóza, sodná sůl karboxymethylškrobu, betakaroten prášek 20% (maltodextrin, sodná sůl oktenylsukcinylškrobu, betakaroten, střední nasycené triacylglyceroly, kyselina askorbová, natrium-askorbát, koloidní bezvodý oxid křemičitý). 

CELASKON 250 mg 30 tablet

51,00 Kč