0

CELASKON 500 mg long effect 60 tobolek

Vitamín C. Tobolka s postupných uvolňováním vitamínu C v průběhu 8 – 12 hodin. K prevenci a léčbě nedostatku vitamínu C v organismu. Na posílení odolnosti imunitního systému. Pro dospělé, dospívající a děti od 3 let.
Více informací
CELASKON
Skladem
220,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Přípravek Celaskon long effect obsahuje vitamín C (500 mg kyseliny askorbové), který je důležitý pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, dásní, vaziva a cév, pro tvorbu látek účastnících se přenosu nervových vzruchů, pro tvorbu hormonů, pro vstřebávání železa z potravy, pro normální imunitní odpověď na infekci a pro hojení ran.

Lidský organismus si vitamín C neumí sám vytvořit, proto je nezbytné jej do organismu dodávat.

Přípravek Celaskon long effect je určen k prevenci a léčbě nedostatku vitamínu C v organismu.

Užívá se na posílení imunitního systému (odolnosti) organismu při infekčních onemocněních jako je chřipka a nachlazení, zmírňuje a zkracuje jejich příznaky.

Přípravek Celaskon long effect se dále užívá při stavech zvýšené potřeby vitamínu C v těhotenství, při kojení, v době intenzivního růstu u starších osob, u sportovců, při nadměrné fyzické a duševní práci, po těžkých úrazech, při popáleninách a rozsáhlých operacích.

Zvýšená potřeba je též u kuřáků. Užívá se jako doplňková léčba infekcí, zvláště dýchacího systému, dále jako podpůrný prostředek při zdlouhavém hojení ran a zlomenin.

U přípravku Celaskon long effect dochází k uvolňování vitamínu C postupně v průběhu 8 – 12 hodin. Tobolka je naplněna peletkami. Po požití tobolky dojde k jejímu rychlému rozpadu a tím k uvolnění a rovnoměrnému rozptýlení jednotlivých peletek v zažívacím ústrojí. Z každé peletky se pak vitamín C uvolňuje postupně, takže nedochází k neúměrnému zvýšení jeho koncentrace.

Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 3 let. Přípravek je vhodný pro diabetiky při dodržení doporučeného dávkování. Celaskon® long effect je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje acidum ascorbicum. Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

CELASKON

Parametry

SUKL kód
0273085
EAN
8594739271944
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Tobolky
Věk od
3
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Název LP
CELASKON LONG EFFECT 500MG CPS PRO 60
Výrobce
Zentiva, k.s.
Zentiva, k.s.
Indikační skupina
Vitamina, vitagena

Obvyklá doporučená dávka přípravku je 1 tobolka denně. Při léčbě hypovitaminózy C (nedostatek vitamínu C) se užívají dávky vyšší, až 2 000 mg denně, podle doporučení lékaře. Těhotné a kojící ženy mohou přípravek Celaskon long effect užívat v doporučených denních dávkách.

Přípravek Celaskon long effect obsahuje léčivou látku acidum ascorbicum. Jedna tobolka obsahuje acidum ascorbicum 500 mg.

Pomocnými látkami jsou: zrněný cukr (obsahuje sacharózu a kukuřičný škrob), šelak, kyselina vinná, mastek, želatina, oranžová žluť (E110), oxid titaničitý (E171).

CELASKON 500 mg long effect...

220,00 Kč