1

AKUTOL sprej + STOP sprej duopack 2x60 ml

Ochranný plastický obvaz ve spreji. Nahrazuje použití náplastí, lze jej použít pro větší plochy poranění než běžnou náplast. Stop sprej zastavuje krvácení. Praktické balení.
Více informací
AKUTOL

Velikost balení:

60 ml
Skladem
214,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Akutol sprej je ochranný plastický obvaz ve spreji s hnacím plynem, používá se k rychlému ošetření oděrek a drobných povrchových poranění, zejména v namáhaných místech, která se těžko kryjí klasickými obvazovými prostředky (lokty, kolena). Nanáší se postřikem na vyčištěnou, desinfikovanou, oschlou ránu. Do 3 minut zaschne a vytvoří neviditelnou voděodolnou vrstvu filmového obvazu. Brání kontaktu rány se zevním prostředím, nebrání přirozenému dýchání. Tvoří vlhké mikroprostředí, které urychlí proces hojení. Umožní sledovat hojení a odstraní se samovolně otěrem po 3–4 dnech.

Akutol stop sprej zastavuje krvácení z drobných povrchových poranění. Rána se uzavře před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí a proces hojení začíná. Prášková vrstva absorbuje tekutiny, mořské a bylinné složky ránu zklidní a hydratují. Po aplikaci může být pocit krátkodobého štípnutí rány z důvodu přítomnosti lihu v produktu, který mám antiseptické vlastnosti.

 

AKUTOL

Parametry

EAN
8594013701976
8594013701976
Léková forma
Sprej
Režim výdeje
Zdravotnický prostředek
Výrobce
Aveflor a.s.
Aveflor a.s.

Akutol sprej

Ránu vymyjte tekoucí vodou směrem od středu rány ven. Z rány odstraňte mechanické nečistoty (písek, štěrk). Ránu desinfikujte vhodným prostředkem a nechte oschnout. Sprej protřepejte, aplikujte dnem dolů ze vzdálenosti 15–20 cm od povrchu poranění. Naneste na celou plochu rány tak, aby příliš nestékal, nechte 3 minuty zaschnout. V případě zeslabení vrstvy obvazu je možné nástřik Akutol sprejem opakovat.

Akutol stop sprej

Očistěte postižené místo od mechanických nečistot a v případě potřeby omyjte ránu vodou. Nádobku spreje intenzívně protřepejte! Během nástřiku držte nádobku ve svislé poloze dnem dolů! Zastavovač aplikujte stiskem rozprašovače ze vzdálenosti 15–20 cm od krvácející rány. Sprej naneste na celou plochu poraněného místa a nechte zaschnout. Podle potřeby nástřik opakujte do zastavení krvácení.

Akutol sprej

Ethanolum denaturatum, Dimethyletherum, Copolymerum acrylatum, Dioxacyclopentanum.

Akutol stop sprej

Methylal, Butane, Algin, Propane, Calcium Alginate, Stearal-konium Hectorite, Alcohol Denat., Isobutane, PPG-2 Methyl Ether, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Aloe Ferox Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Mentho.

Akutol sprej

Nepoužívat na hluboké, nečisté, zanícené rány a na masivní krvácení (Haemorrhagia). Nepoužívat v případě alergické reakce na některou z obsažených složek přípravku. Doporučuje se nástřik jedné vrstvy plastického obvazu, nástřik více než 3 vrstev zhorší přirozené dýchání rány a zpomalí proces hojení. Po nanesení spreje je možný krátkodobý pocit štípání.

Akutol stop strej

Nepoužívat pro děti do 2 let. Čtěte pokyny pro bezpečné použití uvedené na produktu. Očistěte postižené místo od mechanických nečistot a v případě potřeby omyjte ránu vodou. Nádobku spreje intenzívně protřepejte! Během nástřiku držte nádobku ve svislé poloze dnem dolů! Zastavovač aplikujte stiskem rozprašovače ze vzdálenosti 15–20 cm od krvácející rány. Sprej naneste na celou plochu poraněného místa a nechte zaschnout. Podle potřeby nástřik opakujte do zastavení krvácení.

AKUTOL sprej + STOP sprej...

214,00 Kč