0

AKUTOL sprej 60 ml

Sprej k rychlému ošetření oděrek a drobných povrchových poranění. Sprej chrání a uzavírá ránu a zároveň umožňuje pokračovat v procesu hojení.
Více informací
AKUTOL

Velikost balení:

60 ml
Skladem
176,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Akutol sprej je ochranný plastický obvaz ve spreji s hnacím plynem, používá se k rychlému ošetření oděrek a drobných povrchových poranění, zejména v namáhaných místech, která se těžko kryjí klasickými obvazovými prostředky (lokty, kolena). Nanáší se postřikem na vyčištěnou, desinfikovanou, oschlou ránu. Do 3 minut zaschne a vytvoří neviditelnou voděodolnou vrstvu filmového obvazu. Brání kontaktu rány se zevním prostředím, nebrání přirozenému dýchání. Tvoří vlhké mikroprostředí, které urychlí proces hojení. Umožní sledovat hojení a odstraní se samovolně otěrem po 3–4 dnech.

AKUTOL

Parametry

EAN
8594013701952
Cesta podání
Kožní
Léková forma
Sprej
Velikost balení
60 ml
Režim výdeje
Zdravotnický prostředek
Výrobce
Aveflor a.s.
Aveflor a.s.

Ránu vymyjte tekoucí vodou směrem od středu rány ven. Z rány odstraňte mechanické nečistoty (písek, štěrk). Ránu desinfikujte vhodným prostředkem a nechte oschnout. Sprej protřepejte, aplikujte dnem dolů ze vzdálenosti 15–20 cm od povrchu poranění. Naneste na celou plochu rány tak, aby příliš nestékal, nechte 3 minuty zaschnout. V případě zeslabení vrstvy obvazu je možné nástřik Akutol sprejem opakovat.

Ethanolum denaturatum, Dimethyletherum, Copolymerum acrylatum, Dioxacyclopentanum.

Nepoužívat na hluboké, nečisté, zanícené rány a na masivní krvácení (Haemorrhagia). Nepoužívat v případě alergické reakce na některou z obsažených složek přípravku. Doporučuje se nástřik jedné vrstvy plastického obvazu, nástřik více než 3 vrstev zhorší přirozené dýchání rány a zpomalí proces hojení. Po nanesení spreje je možný krátkodobý pocit štípání.

AKUTOL sprej 60 ml

176,00 Kč