0

DR. MÜLLER Sanomux 600 mg 10 šumivých tablet

Léčivý přípravek se používá pro léčbu akutních a chronických onemocnění dýchacích cest, které jsou doprovázeny intenzivní produkcí hustého viskózního hlenu a obtížným vykašláváním.
Více informací
DR. MÜLLER
Skladem
107,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Léčivá látka acetylcystein rozpouští všechny složky, které způsobují viskozitu hlenu. Podporuje vykašlávání.

Bez porady s lékařem je přípravek Sanomux vhodný k léčbě akutních onemocnění dýchacích cest, jako je chřipka, zánět průdušek a průdušnice.

Na doporučení lékaře se Sanomux používá při chronických onemocněních dýchacích cest, jako je zánět průdušek, průdušnice, průduškové astma, bronchiolitida (zánět průdušinek), mukoviscidóza (cystická fibróza – dědičná porucha rozpouštění hlenu).

Dále se acetylcystein používá k léčbě zánětu hrtanu a při preoperačních nebo pooperačních stavech spojených se zvýšenou produkcí viskózního hlenu v dýchacích cestách.

DR. MÜLLER

Parametry

EAN
8595610405038
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Šumivé tablety
Velikost balení
10 ks
Určeno pro
Dospělé a dospívající
Věk od
Od 14 let
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Výrobce
Dr. Müller Pharma s.r.o.
Šumivá tableta se užívá po jídle. Šumivá tableta se rozpustí v ½ sklenici vody. Rozpuštěná tableta se má užít krátce po přípravě. Ve velmi vzácných případech může připravený roztok stát po dobu 2 hodin, a to i teplý, protože obsahuje stabilizátor kyselinu askorbovou (vitamín C). Lékař může zvýšit denní dávku acetylcysteinu až na 800 mg u pacientů s mukoviscidózou a tělesnou hmotností nad 30 kg. Pro dosažení ochranného účinku proti infekcím u chronické bronchitidy a mukoviscidózy musí být léčba dlouhodobá. Trvání léčby stanovuje lékař individuálně dle typu, závažnosti a průběhu onemocnění. Přesnou dávku v těchto případech vždy stanovuje lékař.
Léčivou látkou je acetylcysteinum. Jedna šumivá tableta obsahuje acetylcysteinum 600 mg. Dalšími složkami jsou hydrogenuhličitan sodný, kyselina citronová, kyselina askorbová, laktóza sorbitol, makrogol 6000, leucin, aspartam E951, draselná sůl acesulfamu, pomerančové aroma.
Není určeno pro děti do 14 let. Neužívejte přípravek Sanomux, jestliže jste alergický(á) na acetylcystein, na kteroukoli další složku tohoto přípravku nebo jestliže máte aktivní žaludeční nebo dvanáctníkový vřed. Neužívejte acetylcystein během těhotenství a kojení. Pro souběžné použití přípravku Sanomux a antitusik musí být závažné důvody. Antitusika se mohou používat pouze po doporučení lékaře.

DR. MÜLLER Sanomux 600 mg...

107,00 Kč