0

Dr. Popov Psyllium rozpustná vláknina 500 g

Pro zdravé zažívání, snadné hubnutí a dobré vyprazdňování. Rodinné balení vlákniny.
Více informací
Dr. Popov
Skladem
286,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Psyllium Dr. Popova zvětšuje svůj objem v trávicím traktu až 40krát. Gel, který takto vzniká, pohlcuje nadbytečnou tekutinu a prostým bobtnáním (mechanickou silou jako píst) odsouvá z trávicího traktu škodliviny. Základem čistého organismu a nedílným kritériem pevného zdraví je totiž každodenní zdravá stolice.

Psyllium je rozpustná vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata husk). Jitrocel indický (Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy, které jsou porostlé jemným chmýřím. Roste hlavně v Indii, kde je surovina nejkvalitnější. Právě odsud ho pro vás dováží Dr. Popov v nejvyšší možné čistotě (98 %). Jitrocel indický se vyskytuje také v Iráku, Pakistánu a Austrálii. Nejvíce psyllia (celé tři čtvrtiny světové produkce) se vyrábí v Indii, další pěstitelskou zemí je Austrálie. Z rostliny se využívá hlavně osemení, tedy vyčištěné obaly semen, protože jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.

 

Dr. Popov

Parametry

EAN
8595058902526
8595058902526
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Prášek
Velikost balení
500 g
Režim výdeje
Potravina
Výrobce
Dr. Popov

1 – 2 čajové lžičky (2,5 – 5 g) vlákniny rozmícháme ve sklenici vody (30 ml na každý 1 g psyllia) a důkladně zapijeme dalším šálkem tekutiny (min. 250 ml) – vodou, bylinným čajem, ovocnou šťávou apod.

Maximální denní dávky Psyllia Dr. Popova (1 čajová lžička = cca. 2,5 g): dospělý člověk – 5 čajových lžiček, těhotné ženy – 1 čajová lžička, kojící matky – 1,5 čajové lžičky, malé děti od 6 let – 1 čajová lžička, je důležité dostatečně zapít. Maximální denní dávka je 5 čajových lžiček.

Množství lze rozdělit do několika denních dávek, které je třeba důkladně zapíjet. Podle nejnovějších studií je možné užívat denně 12 – 25 g vlákniny psyllium. Vzhledem k tomu, že se jedná o vlákninu, která může nadýmat, doporučujeme nižší dávkování.

Psyllium Plantago ovata (vyčištěné obaly semene jitrocele indického, nejvyšší možná kvalita).
Nelze užívat při náhlých (akutních) břišních příhodách – střevní neprůchodnosti, zánětu slepého střeva, zánětu pobřišnice, uskřinutí kýly, zánětu slinivky břišní. Nutné užívat s odstupem minimálně 1 hodiny od ostatních léků a doplňků stravy. Není návykové. Je bez přídavku cukrů, chemických látek a barviv. Neobsahuje lepek. Nepřekračujte doporučenou denní dávku vlákniny psyllium. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti do 6 let. Uchovejte v suchu při teplotě 5-25 °C. Ukládejte mimo dosah dětí. Doplněk stravy.

Dr. Popov Psyllium...

286,00 Kč