0

IBALGIN 200 mg 12 tablet

Léčivý přípravek pomáhá při bolesti hlavy, zubů, zad, svalů, kloubů a menstruační bolesti. Snižuje horečku. Tlumí zánět.
Více informací
IBALGIN

Velikost balení:

12 ks
24 ks
Skladem
53,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Přípravek Ibalgin obsahuje léčivou látku ibuprofen, která patří do skupiny tzv. nesteroidních protizánětlivých léčiv. Zabraňuje tvorbě tkáňových působků, tzv. prostaglandinů, které jsou odpovědné za vznik bolesti a zánětu a uvolňují se v místě poškození tkáně. Ibuprofen zmírňuje bolest a zánět různého původu. Ibuprofen rovněž tlumí horečku, která provází např. nemoci z nachlazení.

Přípravek Ibalgin se používá např. při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, bolestech po operaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání, jako je pohmoždění a podvrtnutí, dále při horečnatých stavech při chřipkových onemocněních a jako doplňková léčba horečnatých stavů při jiných onemocněních.

V případě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů a páteře (artritidě a artróze) nebo měkkých tkání pohybového ústrojí provázených bolestivostí, zarudnutím, otokem a kloubní ztuhlostí se přípravek používá pouze na doporučení lékaře.

Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let. Dětem do 6 let věku je určen ibuprofen v suspenzi (přípravek Ibalgin Baby).

TĚHOTNÉ A KOJÍCÍ ŽENY

Těhotné ženy mohou užívat Ibalgin 200 mg pouze v 1. a 2. trimestru těhotenství, a to jen na výslovné doporučení lékaře. Přípravek nesmí užívat ženy ve třetím trimestru těhotenství. Kojící ženy mohou užívat Ibalgin 200 mg, a to jen na výslovné doporučení lékaře. Ibuprofen je považován za lék první volby k léčbě bolesti a zánětu u kojících matek, zejména při krátkodobém použití.

IBALGIN

Parametry

SUKL kód
254290
EAN
3664798034011
3664798034011
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Tablety
Velikost balení
12 ks
Věk od
Od 6 let
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Výrobce
Chinoin Private Co. Ltd.
Chinoin Private Co. Ltd.

Děti 6-12 let: 1 tableta 2-3× denně, interval mezi jednotlivými dávkami 6-8 hodin. U dětí s hmotností do 30 kg nepřekračujte denní dávku 2 tablety (400 mg) během 24 hodin.

Dospělí a dospívající od 12 let: 1-2 tablety 3-4x denně. Interval mezi jednotlivými dávkami alespoň 4 hodiny. Nepřekračujte denní dávku 6 tablet během 24 hodin, neurčí-li lékař jinak.

Léčivou látkou je ibuprofenum. Jedna potahovaná tableta obsahuje ibuprofenum 200 mg.

Pomocnými látkami jsou v jádru tablety: mikrokrystalická celulosa, kukuřičný škrob, sodná sůl kroskarmelosy, magnesium stearát, koloidní hydratovaný oxid křemičitý, v potahové vrstvě: hypromelosa 2910/3, makrogol 6000, mastek, oxid titaničitý (E 171), sodná sůl erythrosinu (E 127), simetikonová emulze SE 4.

Ibalgin 200 mg potahované tablety je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje ibuprofen. Pozorně čtěte příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

IBALGIN 200 mg 12 tablet

53,00 Kč