0

Ixoderm Klíšťák 10 ml

Zdravotnický prostředek k rychlému ochromení, usmrcení a bezpečnému odstranění zakousnutého klíštěte. Současně dezinfikuje postižené místo.
Více informací
Ixoderm
Skladem
275,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Jedinečné složení přípravku Klíšťák Ixoderm vychází z originálních poznatků týkajících se rizik vznikajících během odstraňování klíšťat. Prvním a zásadním účinkem přípravku je okamžitá anesteze (zneschopnění) klíštěte bez vyvolání jakékoliv jeho obranné reakce (především zvýšené slinění či vyzvracení obsahu útrob klíštěte do ranky). Současným účinkem přípravku je bezprostřední dezinfekce povrchu klíštěte. Dalším dosaženým účinkem přípravku Klíšťák Ixoderm je narušení a změkčení tzv. cementové vrstvy, která se vytvořila kolem hypostomu a jíž je klíště v rance pevně uchyceno. Působením přípravku dochází k šetrnému a spolehlivému usmrcení klíštěte a jeho současnému zpevnění do té míry, že je následně možné ho jednoduše a bezpečně odstranit.

Ixoderm

Parametry

EAN
8594160560266
8594160560266
Cesta podání
Kožní
Velikost balení
10 ml
Režim výdeje
Zdravotnický prostředek
Výrobce
Vetrisol
Expirace
30.9.2024
Otvor tuby s přípravkem Ixoderm po odšroubování uzávěru opatrně přiložíme až ke klíštěti a samovolně, případně velmi mírným stlačením tuby, na klíště naneseme 1-3 kapky přípravku tak, aby bylo klíště přípravkem zcela pokryto. Asi po 2-5 minutách (podle množství použitého přípravku) částečně zaschlý přípravek očistíme a klíště bezpečně odstraníme pinzetou, kterou přiložíme co nejblíže ke kusadlům klíštěte, či jiným vhodným způsobem. Pohyb při odstraňování klíštěte je kývavý, nikoliv otáčivý. Po odstranění klíštěte můžeme nakápnout na postižené místo ještě 1 kapku přípravku. Doporučujeme místo 1 měsíc sledovat, zda se neobjeví na kůži v místě, kde bylo klíště přisáté, začervenání, které se postupně může rozšiřovat (v tomto případě je třeba neodkladně vyhledat lékaře).
lihoetherový roztok s fenolem (ethanol, diethylether, fenol).
Přípravek nepoužívejte při známé přecitlivělosti na látky v něm obsažené. Ve vzácných případech se po dlouhodobé aplikaci ve vysokých dávkách může objevit podráždění kůže. Přípravek je hořlavina I. třídy, při zacházení dbejte zvýšené opatrnosti. Uchovávejte při teplotě do 25 °C. Chraňte před světlem a mrazem. Neotvírejte ani jinak nemanipulujte s přípravkem v blízkosti otevřeného ohně či jiných zdrojů tepla.

Ixoderm Klíšťák 10 ml

275,00 Kč