0

AKNEROXID 10 gel 50 g

Akneroxid gel je určený k lokální terapii těžších forem akné, obzvláště na hrudníku a zádech, které nereagují na mírnější léčbu.
Více informací
AKNEROXID
Skladem
222,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
Osobní odběr Kounicovazdarma
Počet
- +

Akneroxid má protibakteriální, protiseborrhoické (proti nadměrné tvorbě mazu) a olupující účinky a působí přímo proti třem nejvýznamnějším patogenetickým mechanizmům rozvoje akné (bakteriální osídlení, nadměrná tvorba mazu, hyperkeratóza ústí vývodů mazových žláz). Přestože má Akneroxid olupující účinek na rohovou vrstvu kůže, jež bývá doprovázen mírným podrážděním kůže v terapeuticky únosné míře, je u Akneroxidu prokázána dobrá kožní snášenlivost jako výsledek použití vodního želatinového základu.

AKNEROXID

Parametry

SUKL kód
97512
EAN
4042762012606
4042762012606
Cesta podání
Kožní
Léková forma
Gel
Velikost balení
50 g
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Výrobce
Hermal Kurt Herrmann

Vždy používejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jestliže lékař neurčí jinak, doporučená dávka je:

Postižená místa se potírají gelem ve slabé vrstvě 1-2krát denně po důkladném předchozím omytí postižených partií vodou a nedráždivým mýdlem.

Doporučuje se však přistupovat k použití Akneroxidu individuálně a řídit se citlivostí kůže. U pacientů s obzvláště citlivou kůží je vhodné na začátku léčby používat gel pouze 1krát denně a to navečer.

Průměrná doba ošetřování je podle zkušeností 4 – 10 týdnů.

Léčivou látkou je benzoyl-peroxid (jako benzoylis peroxidum cum aqua) 10,00 g ve 100 g gelu. Pomocnými látkami jsou karbomer 940, lauromakrogol 200, hydroxid sodný, kyselina edetová a čištěná voda.
Registrovaný léčivý přípravek. Před použitím si pozorně přečtěte příbalovou informaci.

AKNEROXID 10 gel 50 g

222,00 Kč