2

HYDROCORTISON Léčiva mast 10 g

Více informací
HYDROCORTISON
Skladem
124,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Hydrokortison je protizánětlivá látka ze skupiny kortikosteroidních hormonů. Místně použitý způsobuje ústup zánětu kůže, tlumí alergické projevy, svědění a zarudnutí kůže. Mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, např. při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách l. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření ap.
HYDROCORTISON

Parametry

SUKL kód
0000858
EAN
8594739225107
8594739225107
Cesta podání
Kožní
Léková forma
Mast
Velikost balení
10 g
Určeno pro
Dospělé
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Indikační skupina
Dermatologica
Hydrokortisonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1 - 2x denně. Nedojde-li k ústupu obtíží během týdne léčby, poraďte se s lékařem. Aplikace v obličeji nemá přesáhnout 10 dní. Bez porady s lékařem nemá aplikace přípravku u dětí přesáhnout 14 dní. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Léčivou látkou je hydrocortisoni acetas 100 mg (1%) v 10 g masti. Pomocnými látkami jsou tekutý parafin, tvrdý parafin, cetylstearylalkohol, kyselina stearová, bílý vosk, monoacylglyceroly nasycených vyšších mastných kyselin, ethoxylované alkoholy C12-C16, propylenglykol, trolamin, methylparaben, čištěná voda.
Nepoužívejte přípravek Hydrocortison Léčiva, jestliže jste alergický(á) na hydrokortison nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku, dále se nepoužívá u plísňových a jiných infekčních onemocnění, na otevřené rány, do oka (přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami) a v místě očkování. Pozorně čtěte příbalovou informaci.

HYDROCORTISON Léčiva mast 10 g

124,00 Kč