0

YUZU 2000 g

Neexistuje dostatek superlativ na citrus yuzu! Obrovské množství vitamínu C a antioxidantů, neodolatelná antistresová vůně, mimořádná exotická chuť - to vše bez kofeinu. Ochutnej a přesvědč se! Yuzu má nekonečně možnosti využití.
Více informací
YUZU

Velikost balení:

2000 g
250 g 550 g 1000 g
Skladem
699,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Ne nadarmo se citrusy yuzu řadí mezi tzv. superpotraviny (v angličtině superfoods). Kromě výše uvedeného vysokého množství vitaminu C, kterého obsahují třikrát více než běžné citrusy (např. citrony, pomeranče), mají povzbuzující účinky na organismus, posilují imunitu a svou aromatickou vůní napomáhají uvolnění a odbourávání stresu. Díky skvělým benefitům pro lidské tělo si yuzu určitě zaslouží své pevné místo ve vašem jídelníčku. Nabízí mnoho nových, zajímavých chutí. Chce to jen odvahu a nebát se v kuchyni experimentovat.

Cesta tohoto zázračného ovoce začíná v Jižní Koreji, kde ho farmáři zpracovávají tradiční metodou používanou již přes tisíc let – yuzu, cukr. Tato lokalita je vysoce ceněna především pro bezkonkurenční kvalitu plodů yuzu. Dorůstají větší velikosti, mají vyšší obsah šťávy a menší počet pecek než citrusy pěstované jinde. Vzhledem k tomu, že mořský vánek zde udržuje mírné a stabilní klima, může se tento region pochlubit největším počtem hodin slunečního svitu v zemi, a tím také větším objemem fotosyntézy. Právě tyto charakteristiky potvrzují, že se Goehung skvěle hodí pro pěstování yuzu.

Citrusy yuzu jsou zpracovány rychle a za pomoci moderních technologií tak, aby si zachovaly co největší množství zdraví prospěšných látek, především vysoký obsah antioxidantů a vitaminu C a také svou intenzivní vůni. Proto produkty YUZU vždy spolehlivě nastartují váš organismus.

Vydatná porce vitamínů

3x víc vitamínu C než citron, nálož energie a dávka antioxidantů. Navíc bez kofeinu!

Vzácná historie

Vzácná a 1 200 let stará tradice. Ze starověké Číny, do Jižní Koreje, do Japonska a k nám.

Síla ovoce

Plod yuzu je netypický citrus. Málo šťávy, hodně pecek, výrazná a aromatická kůra.

Zvláštní příprava

Vypeckovat plody, nakrájet, smíchat s cukrem a uložit k celoročnímu zpracování.

Gastro zázrak

Skvěle chutná, výrazně voní. Horké, studené, v nápojích i dezertech nebo marinádách.

Opojné aroma

V kosmetice a aromaterapii základ. Přináší uvolnění, příval energie a povzbudí organismus.

Nekonečné využití

Na přípravu jednoho čaje nebo jedné limonády odměřte 35 g yuzu (cca 2 lžíce) a zalijte vodou. Je to hračka! Při využití yuzu v kuchyni se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte ho třeba s toustem a máslem, přidejte ho do perníku, nebo udělejte marinádu na kuřecí křidýlka. Budete koukat, jaká to je dobrota!

Recept na YUZU limonádu

Budeš potřebovat:

  • 300 ml vody
  • 35 g yuzu (1 plná lžíce)
  • led

Postup:

Do skleničky nalijeme trochu studené vody. Pomocí lžíce nabereme yuzu a rozmícháme ve vodě. Naplníme sklenici až po okraj ledem a dolijeme vodou.

TIP: Chutná výborně s perlivou vodou!

YUZU

Parametry

EAN
8594215380054
Léková forma
Konzervované ovoce
Velikost balení
2000 g
Režim výdeje
Potravina
Výrobce
YUZU s.r.o.
YUZU s.r.o.

74 % konzervované plody yuzu (50 % yuzu, cukr), cukr, voda, regulátor kyselosti kyselina citrónová, antioxidant kyselina askorbová (vitamín C), zahušťující látka karboxymethyl celulóza.

Obsahuje minimálně 57 porcí nápoje yuzu (1 porce = 35 g).

YUZU 2000 g

699,00 Kč