0

KREON 10000 20 tobolek

Kreon 10 000 je určen k léčbě pankreatické exokrinní insuficience (slinivka břišní nevytváří množství enzymů, dostatečné k trávení potravy) u dětí a dospělých. Kreon 10 000 jsou tvrdé želatinové tobolky plněné enterosolventními peletami
Více informací
KREON

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Produkt ještě není dostupný

Tento produkt je vyprodaný a neznáme přesný termín jeho dodání na sklad

Kreon obsahuje směs enzymů zvanou pankreatin. Pomáhá Vám trávit potravu. Enzymy se získávají z pankreatických žláz vepřů.\n Tobolky přípravku Kreon obsahují malé pelety, které pomalu uvolňují ve střevě pankreatin .\n \n Přípravek Kreon se používá k léčbě „pankreatické exokrinní insuficience“. To je případ, kdy slinivka břišní (pankreatická žláza) nevytváří množství enzymů, dostatečné k trávení potravy. \n \n To často nastává například u lidí, kteří mají:\n • cystickou fibrózu, což je vzácné genetické onemocnění\n • chronický zánět slinivky břišní (chronickou pankreatitidu)\n • odstraněnou slinivku břišní nebo její část (částečná nebo úplná pankreatektomie)\n • rakovinu slinivky břišní.\n \n Přípravek Kreon mohou užívat děti, dospívající i dospělí. \n Léčba přípravkem Kreon zmírňuje příznaky pankreatické exokrinní insuficience, včetně konzistence stolice (např. mastná stolice), bolesti břicha, plynatosti a četnosti stolice (průjem nebo zácpa), a to nezávisle na základním onemocnění.
KREON

Parametry

SUKL název
KREON 10000U CPS ETD 20
SUKL kód
0267039
EAN
5099151908933
5099151908933
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Tobolky
Velikost balení
20 ks
Určeno pro
Dospělé
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Název LP
KREON 10000U CPS ETD 20
Indikační skupina
Digestiva, adsorbentia, acida
Doporučená dávka se měří v „jednotkách lipázy“. Lipáza je jedním z enzymů pankreatinového prášku. Různé síly přípravku Kreon obsahují různá množství lipázy. Vždy dbejte rady lékaře, kolik přípravku Kreon máte užívat. Lékař upraví dávku podle Vaší potřeby, a to v závislosti na: • Závažnosti Vašeho onemocnění • tělesné hmotnosti • dietě • obsahu tuku ve stolici Kreon užívejte vždy během jídla nebo svačiny nebo ihned po nich. To umožní enzymům smísit se důkladně s potravou a strávit ji při průchodu střevem. Tobolky polykejte vcelku a zapíjejte je vodou nebo ovocnou šťávou. Pokud je polknutí tobolky obtížné, otevřete tobolku opatrně a přidejte pelety k malému množství měkké kyselé stravy nebo je smíchejte s kyselou tekutinou. Měkká kyselá strava může být například jablečná dřeň nebo jogurt. Kyselá tekutina může být jablečná, pomerančová nebo ananasová šťáva. Nemíchejte pelety s vodou, mlékem ani ochuceným mlékem, mateřským mlékem, kojeneckou výživou nebo s horkým jídlem. Spolkněte směs ihned, bez drcení nebo kousání a zapijte vodou nebo šťávou.
Léčivá látka: Hlavní léčivou látkou přípravku Kreon 10 000 je pancreatinum. Jedna tobolka obsahuje 150 mg pankreatinu, což odpovídá (jednotky Ph.Eur.): amyláza 8 000, lipáza 10 000, proteáza 600. Pomocné látky: jádro pelety: makrogol 4000, potahová vrstva: ftalát hypromelosy, dimetikon 1 000, triethyl-citrát, cetylalkohol, tobolka: červený, žlutý a černý oxid železitý (E 172), oxid titaničitý (E 171), natrium-lauryl-sulfát, želatina.

KREON 10000 20 tobolek

138,00 Kč