0

IMODIUM 2 mg 20 tobolek

Lék vhodný k užívání při náhle vzniklém akutním průjmu nebo po poradě s lékařem při dlouhodobém chronickém průjmu. Vhodný i k léčbě akutních epizod průjmu souvisejícího se syndromem dráždivého střeva.
Více informací
IMODIUM

Velikost balení:

20 ks
12 ks
Skladem
188,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

IMODIUM zahušťuje při průjmu stolici a snižuje její častost. Po poradě s lékařem můžete IMODIUM užívat rovněž v případě, kdy Vám byla odstraněna část střev, což často způsobuje průjem.

IMODIUM se také může užívat k léčbě akutních epizod průjmu souvisejícího se syndromem dráždivého střeva:

- U tohoto onemocnění je přípravek určen pouze pro dospělé a dospívající ve věku 18 let a starší, u kterých byla diagnóza syndromu dráždivého střeva stanovena lékařem. Neužívejte tento přípravek, pokud u Vás lékař nepotvrdil toto onemocnění.

- K léčbě akutních epizod průjmu, které trvají až do 48 hodin. Při opakovaných epizodách průjmu můžete tento léčivý přípravek užívat až 2 týdny, ale pokud některá epizoda přetrvává déle než 48 hodin, přestaňte přípravek užívat a obraťte se na svého lékaře.

Pokud se do 2 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem. Toto platí stejně pokud přípravek podáváte dítěti.

IMODIUM

Parametry

SUKL název
IMODIUM 2MG CPS DUR 20
SUKL kód
0233899
EAN
3574660511369
3574660511369
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Tobolky
Velikost balení
20 ks
Určeno pro
Dospělé a děti
Věk od
Od 6 let
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Název LP
IMODIUM 2MG CPS DUR 20
Výrobce
Janssen-Cilag Farmaceutici SpA
Janssen-Cilag Farmaceutici SpA
Indikační skupina
Digestiva, adsorbentia, acida
Příbalová informace
Ke stažení (302.44k)

Akutní průjem: počáteční dávka činí dvě tobolky (4 mg) pro dospělé a dospívající a jedna tobolka (2 mg) pro děti, následuje jedna tobolka (2 mg) po každé další řídké stolici.

Chronický průjem: počáteční dávka činí dvě tobolky (4 mg) denně pro dospělé a dospívající a jedna tobolka (2 mg) denně pro děti; tato počáteční dávka by měla být upravována až do dosažení 1-2 tuhých stolic denně, čehož je obvykle docíleno udržovací dávkou 1-6 tobolek (2 mg - 12 mg) denně.

Maximální dávka pro akutní a chronický průjem je 8 tobolek (16 mg) denně pro dospělé, u dětí a dospívajících je zapotřebí určovat dávku ve vztahu k tělesné hmotnosti (3 tobolky/20 kg), avšak nelze překročit 8 tobolek denně.

Tobolky je zapotřebí zapíjet.

Léčivou látkou je loperamidi hydrochloridum. Jedna tobolka obsahuje loperamidi hydrochloridum 2 mg. Dalšími složkami jsou monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, mastek, magnesium-stearát. Obal tobolky tvoří: žlutý oxid železitý, černý oxid železitý, patentní modř V, erythrosin, oxid titaničitý a želatina.
Imodium nepodávejte dětem do šesti let. Užívání přípravku v těhotenství se nedoporučuje. Neužívejte jej, jestliže jste alergický(á) na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku, jestliže trpíte akutním průjmem provázeným přítomností krve ve stolici nebo vysokou teplotou, zánětem tlustého střeva nebo se dostaví zácpa neb vzedmutí břicha provázené zástavou odchodu plynů. Léčivý přípravek. Před použitím si pečlivě přečtěte příbalový leták.

IMODIUM 2 mg 20 tobolek

188,00 Kč