0

DULCOLAX 5 mg 40 tablet

Účinné projímadlo, změkčuje stolici, působí přímo v tlustém střevě, proto neovlivňuje vstřebávání důležitých živin ze stravy. Účinek nastupuje 6–12 hodin po užití. Pro dospělé a děti od 4 let.
Více informací
DULCOLAX
Skladem
124,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Dulcolax® je místně působící projímadlo, které působí v tlustém střevě, zvyšuje střevní peristaltiku (vlnovitý pohyb stěn střeva, který vede k vyprazdňování) a změkčuje stolici. Přípravek působí v tlustém střevě, kde stimuluje vyprázdnění v dolní části zažívacího ústrojí. Proto při užívání přípravku nedochází ke změně vstřebávání energetických složek stravy nebo jiných živin v tenkém střevě.

Dulcolax® se používá ke krátkodobé léčbě zácpy (k usnadnění vyprázdnění při zácpě).

Na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem se používá k přípravě na diagnostická vyšetření, k použití před a po operacích a u stavů, které vyžadují usnadnění vyprazdňování stolice. Dulcolax® je určen pro dospělé, dospívající a děti od 4 let. Vhodný také pro kojící. Dulcolax® je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje bisacodylum. Před použitím si přečtěte příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem. 

DULCOLAX

Parametry

SUKL název
DULCOLAX 5MG TBL ENT 40
SUKL kód
0254157
EAN
8595116522628
8595116522628
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Tablety
Velikost balení
40 ks
Určeno pro
Dospělé a děti
Věk od
4
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Výrobce
Delpharm Reims
Indikační skupina
Laxantia

Dospělí užívají 1 – 2 tablety (5 – 10 mg) 1x denně. Doporučuje se začít s 1 tabletou denně. Dávka může být upravena až do maximální dávky 2 tablety, aby stolice byla pravidelná. Nepřekračujte maximální dávku 2 tablety denně.

Děti starší 10 let užívají 1 – 2 tablety (5 – 10 mg ) 1x denně. Doporučuje se začít s 1 tabletou denně. Dávka může být upravena až do maximální dávky 2 tablety, aby stolice byla pravidelná. Nepřekračujte maximální dávku 2 tablety denně.

Děti ve věku 4 - 10 let užívají 1 tabletu (5 mg) 1x denně. Nepřekračujte maximální dávku 1 tabletu denně. Děti mohou přípravek užívat pouze pod dohledem lékaře.

Enterosolventní tablety se doporučuje užít večer před spaním, aby následující ráno došlo k vyprázdnění. Tablety se polykají vcelku a zapíjí se přiměřeným množstvím tekutiny (ale ne s mlékem). Přípravek je určen ke krátkodobému podávání. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů.

Přípravek Dulcolax® můžete v průběhu těhotenství používat pouze na doporučení lékaře. Přípravek Dulcolax® lze používat během kojení.

Léčivou látkou je: bisacodylum 5 mg v jedné tabletě.

Pomocnými látkami jsou monohydrát laktosy, sušený kukuřičný škrob, modifikovaný škrob, glycerol 85%, magnesium-stearát, sacharosa, mastek, práškovaná arabská klovatina, oxid titaničitý, kopolymer MM/MMA 1:1, methakrylátový kopolymer typ S, panenský ricinový olej, makrogol 6000, žlutý oxid železitý, bílý vosk, karnaubský vosk, šelak.

DULCOLAX 5 mg 40 tablet

124,00 Kč