1

DR. MÜLLER Hyalosan vaginální gel 10x7,5 ml

Vaginální gel s kyselinou hyaluronovou udržuje přirozeně vlhké a díky obsahu kyseliny mléčné mírně kyselé prostředí vaginální sliznice. Lze použít i jako lubrikační gel.
Více informací
DR. MÜLLER
Skladem
245,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Vaginální gel se používá na podporu regenerace a obnovu přirozeného stavu vaginální sliznice při potížích způsobených:

  • - vaginální suchostí spojenou s hormonálními změnami ve všech fázích života ženy, především v období menopauzy, po porodu, při kojení, po chemoterapii a radioterapii, či gynekologických operacích,
  • - atrofií vaginální sliznice a epitelu, projevující se svěděním, pálením, zarudnutím, nebo nepříjemnými pocity při pohlavním styku.

Zdravotnické prostředky a kosmetika řady Hyalosan obsahují biologicky účinnou kyselinu hyaluronovou, případně také i kyselinu mléčnou.

Kyselina hyaluronová je důležitou přirozenou součástí řady tkání lidského těla včetně kůže a sliznic. V prostředí pochvy vytváří ochranný gel, který bezprostředně chrání a zvlhčuje sliznici, podporuje přirozené mechanismy zvlhčení vaginální sliznice a urychluje přirozený proces její regenerace. Působí také preventivně proti ztenčení vaginální sliznice a podporuje její obnovu v období přirozené nebo chemoterapií či chirurgickým zákrokem vyvolané menopauzy.

Kyselina mléčná je za fyziologických podmínek produkována bakteriemi, které kolonizují vaginální sliznici. Zajišťuje kyselé prostředí pochvy, kterým zpětně podporuje růst této přirozené bakteriální mikroflóry a zároveň vytváří nepříznivé podmínky pro výskyt nežádoucích mikroorganismů.

DR. MÜLLER

Parametry

EAN
8595610403508
8595610403508
Cesta podání
Vaginální
Léková forma
Gel
Velikost balení
10 ks
Režim výdeje
Zdravotnický prostředek
Výrobce
Dr. Müller Pharma s.r.o.
Dr. Müller Pharma s.r.o.

Prvních deset dnů se používá 1 tubička denně, dále pak každý druhý až třetí den, nejméně po dobu 5 až 6 týdnů. Jako prevence potíží je Hyalosan vaginální gel vhodný i pro dlouhodobé používání v dávkování 1 až 2 tubičky týdně. Aplikujte nejlépe na noc nebo před plánovaným pohlavním stykem. Na ochranu při mírném výtoku gelu z pochvy použijte slipovou vložku.

Před použitím si důkladně umyjte ruce a zkontrolujte neporušenost ochranné folie tuby. Po vyjmutí tuby z ochranné fólie odstraňte uzávěr vaginálního aplikátoru. Aplikujte vleže. Vložte aplikátor co nejhlouběji do pochvy a stiskem vytlačte obsah tuby. Aplikátor vyjměte za stálého stisku, aby se gel nenasál zpět do tuby. Po aplikaci zůstaňte ještě několik minut vleže na zádech, aby gel rovnoměrně pokryl sliznici pochvy. Na závěr si opět umyjte ruce.

Sodium Hyaluronate (min. 0,05 %), Lactic Acid (min. 0,1 %), Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Sodium Benzoate, Aqua.
Vaginální gel je určen pouze k vaginálnímu použití. V případě použití během těhotenství a o současném používání s jinými vaginálními přípravky (včetně vaginální antikoncepce) se poraďte se svým lékařem. Nepoužívejte, pokud je obal porušený. Nepoužívejte po uplynutí data spotřeby uvedeného na obale.

DR. MÜLLER Hyalosan...

245,00 Kč