0

CANIVERM perorální pasta pro psy a kočky 4 ml

Ochucený antiparazitární přípravek s velmi širokým spektrem působení proti nejčastějším helmintům psů a koček – škrkavkám, tenkohlavcům, měchovcům, tasemnicím a měchožilům.
Více informací
CANIVERM

Velikost balení:

4 ml
10 ml
Skladem
183,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Caniverm pasta obsahuje tři účinné látky, které zajistí, že se Váš pes nebo kočka, štěně nebo kotě, zbaví nejčastějších vnitřních parazitů nebezpečných nejen pro ně, ale i pro člověka. Kombinace těchto látek zvyšuje účinek přípravku při zachování maximální bezpečnosti aplikace přípravku i štěňatům a koťatům.

Fenbendazol je látka se širokým spektrem účinnosti na oblé červy, na plicní červy a na některé tasemnice.

Pyrantel pamoát je širokospektrální anthelmintikum, vysoce účinné při léčbě infekcí vyvolaných škrkavkou psí Toxocara canis, škrkavkou kočičí Toxocara cati nebo škrkavkou šelmí Toxascaris leonina, stejně jako dalším nebezpečným parazitům měchovci liščímu Uncinaria stenocephala a měchovci psímu Ancylostoma caninum.

Pyrantel působí proti nezralým i dospělým formám citlivých helmintůve střevě, nepůsobí však na migrující stadia ve tkáních.

Praziquantel je účinný proti motolicím a tasemnicím. Kombinace účinných látek fenbendazolu a pyrantelu zvyšuje jejich antiparazitární efekt.

Zatímco samotný pyrantel dosahuje účinnosti maximálně 75 % a fenbendazol 45 %, kombinace obou jmenovaných látek dosahuje účinnosti více než 90 %. Obsah tří aktivních složek fenbendazolu, pyrantelu a praziquantelu zajistí nejen eliminaci škrkavek, ale i měchovců, tenkohlavců a všech tasemnic.

INDIKACE

Onemocnění způsobená helminty psů a koček (Toxocara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vulpis, Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Multiceps multiceps, Mesocestoides spp.).

 

CANIVERM

Parametry

EAN
8594004862198
8594004862198
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Pasta
Velikost balení
4 ml
Určeno pro
Psy a kočky
Režim výdeje
Veterinární přípravek
Výrobce
Bioveta

Doporučená dávka je 15 mg fenbendazolu, 14,4 mg pyrantelu embonátu a 5 mg praziquantelu na 1 kg ž. hm., tj. 1 ml pasty na 5 kg ž.hm.

Kočka: - 0,5 ml pasty na 0,5-2 kg ž. hm. - 1 ml pasty na 2,1-5 kg ž. hm.

Pes: - 0,5 ml pasty na 0,5-2 kg ž. hm. - 1 ml pasty na 2,1-5 kg ž. hm. - dále 1 ml pasty na každých 5 kg ž. hm.

Aplikátor je třeba přizpůsobit vypočítané dávce dle výše uvedeného schématu nastavením kroužku na příslušné místo pístu: Držte píst stříkačky, rýhovaný dávkovací kruh otáčením posuňte po pístu tak, aby spodní hrana kruhu byla v zákrytu s ryskou požadovaného objemu. Ujistěte se, že zvíře nemá v tlamě žádné zbytky potravy. Odstraňte uzávěr aplikátoru, vložte jej do tlamy a naneste pastu na kořen jazyka. Dávka se podává jednorázově.

U mláďat se doporučuje odčervovat od 3. do 12. týdne stáří jednorázově v intervalu 3 týdnů a pak pravidelně každé 3 měsíce.

1 ml pasty obsahuje: Léčivé látky: Fenbendazol 75 mg Pyrantel 72 mg Praziquantel 25 mg Perorální pasta žluté barvy
U březích fen je třeba přesně dodržovat dávkování. Veterinární léčivý přípravek. Čtěte pozorně příbalovou informaci. Pouze pro zvířata.

CANIVERM perorální pasta...

183,00 Kč