0

GENERICA Fluidex 20 šumivých tablet

Šumivé tablety s obsahem minerálů a glukózy na přípravu perorálního nápoje. Přípravek neobsahují aroma, barvivo, umělé sladidlo ani jiná ochucovadla.
Více informací
GENERICA
Skladem
108,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

V případě, že dochází z různých příčin k nadměrným ztrátám vody v organismu, je třeba dodat organismu ztracenou vodu spolu s anorganickými solemi. Rozpuštění jedné tablety ve 150 ml pitné vody vznikne roztok, u kterého nehrozí předávkování, ale pomůže doplnit ztracené soli. Nedostatečný příjem vody je častý např. u starých lidí, kteří mají snížený pocit žízně, u imobilních pacientů a u dětí. Anorganické soli se rozpadené ve vodním roztoku na kladně nabité kationty a záporně nabité anionty, na sebe navážou molekuly vody, a tím se následně dodaná voda v těle a neztratíme ji. Sodík se nejsnáze vstřebává spolu s glukózou. Přidáním glukózy do roztoku se tedy zvýší absorpce sodíku a následně vstřebávaná voda už neopustí organismus.
GENERICA

Parametry

EAN
85802186
85802186
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Šumivé tablety
Velikost balení
20 ks
Určeno pro
Dospělé a děti
Věk od
Od 3 let
Režim výdeje
Doplněk stravy
Výrobce
Generica
U dospělých je 150 – 300 ml roztoku (1 šumivá tableta na 150 ml pitné vody, resp. 2 šumivé tablety na 300 ml pitné vody) při zvýšené ztrátě tekutin organismem. U dětí od tří let se používají poloviční množství, výlučně pod dohledem ošetřujícího lékaře. Jedna šumivá tableta obsahuje 2,3 g glukózy (hmotnost cca ½ kostky cukru). Nedopitý roztok může být uchováván v chladničce (cca +4 ° C) jeden den. Nápoj se nesmí používat jako náhrada běžného příjmu tekutin.
V 1 tabletě: Chlorid sodný 212,10 mg, Chlorid draselný 225,00 mg, Hydrogenuhličitan sodný 375,00 mg, Kyselina citrónová 594,50 mg, Glukóza 2264,00 mg, bezvodá glukóza, regulátory kyselosti: kyselina citrónová, hydrogenuhličitan sodný; chlorid draselný, chlorid sodný, nosič: polyetylenglykol.
Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Ukládejte mimo dosah dětí.

GENERICA Fluidex 20...

108,00 Kč