0

NEOSEPTOLETE 1,2 mg třešeň 18 pastilek

Více informací
NEOSEPTOLETE
Skladem
129,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Pastilky Neoseptolete třešeň místně působí proti choroboplodným zárodkům. Obsahují léčivou látku s desinfekčním účinkem cetylpyridinium-chlorid, který ničí řadu bakterií a houbových zárodků a do určité míry též potlačuje vývoj virů. Pastilky desinfikují ústa a hrdlo, čímž zmírňují záněty úst a hrdla, ale hlavně brání rozvoji závažnějších bakteriálních zánětů. Vzhledem k dobré smáčivosti a nízkému povrchovému napětí proniká léčivá látka cetylpyridinium-chlorid také do sliznic úst a hrdla, které jsou obtížně dosažitelné, kde potlačuje růst bakterií. Pastilky Neoseptolete třešeň mají chuť třešní. Neobsahují cukr, takže nezpůsobují poškození zubů vlivem cukru. Neoseptolete třešeň, pastilky jsou určené: • k lokální léčbě infekce mírného stupně v ústní dutině a hltanu (faryngitida, laryngitida) • při zánětu dásní a ústní sliznice (stomatitida, gingivitida). Jak užívat přípravek Neoseptolete třešeň Obvyklá dávka přípravku je pro dospělé a děti starší než 12 let 8 pastilek denně. Ponechte 1 pastilku rozplynout v ústech každé 2 až 3 hodiny.\nPro děti starší než 4 roky se doporučují až 4 pastilky denně, pro děti od 10 do 12 let až 6 pastilek denně. Ponechte rozplynout 1 pastilku v ústech každé 3 až 4 hodiny. Pastilky se nedoporučují dětem mladším než 4 roky. Neužívejte pastilky bezprostředně před jídlem nebo v průběhu jídla.
NEOSEPTOLETE

Parametry

SUKL název
NEOSEPTOLETE TŘEŠEŇ 1,2MG PAS 18
SUKL kód
0020023
EAN
3838989527655
3838989527655
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Pastilky
Velikost balení
18 ks
Určeno pro
Dospělé a děti
Věk od
Od 4 let
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Indikační skupina
Otorhinolaryngologica

Dospělí a dospívající od 12 let užívají 1 pastilku každé 2-3 hodiny, až 8 pastilek denně. Děti od 10 do 12 let užívají 1 pastilku každé 3-4 hodiny, až 6 pastilek denně. Děti od 4 let mohou užívat až 4 pastilky denně, 1 pastilku po 3-4 hodinách. Pastilky se nechají volně rozplynout v ústech. Neužívejte pastilky déle než 5 dní u dospělých nebo déle než 3 dny u dětí.

Léčivou látkou je cetylpyridinii chloridum 1,2 mg v jedné pastilce.

Dalšími složkami jsou vysušený roztok maltitolu, maltitol, mannitol, levomenthol, citronová silice, glycerol, panenský ricinový olej, koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát, povidon, voskové leštidlo (bílý včelí vosk, karnaubský vosk, šelak), oxid titaničitý (E171), třešňové aroma (triacetin a aroma), fialové barvivo [košenila (E120), čištěná voda, hydroxid draselný, monohydrát kyseliny citronové].

NEOSEPTOLETE 1,2 mg třešeň...

129,00 Kč