0

SEPTOLETE D 1 mg 30 pastilek

Více informací
SEPTOLETE
Skladem
106,00 Kč Vč. DPH

Možnosti doručení

Zásilkovna79 Kč
Osobní odběr Kounicovazdarma
Osobní odběr Pražákovazdarma
PPL Parcelshop79 Kč
DPD Pickup79 Kč
Česká pošta Balíkovna79 Kč
Česká poštazdarma
PPLzdarma
DPDzdarma
Počet
- +

Pastilky Septolete D obsahují benzalkonium-chlorid, který má antiseptický účinek, tj. ničí mnohé typy bakterií a některé druhy kvasinek. Mentol a mátový olej zmírňují bolest a nepříjemné pocity jako pálení v krku a bolest při polykání. Tymol působí podobně jako benzalkonium-chlorid. Působí rovněž antisepticky a tím zvyšuje jeho účinnost. Eukalyptový olej snižuje množství hlenu v horních dýchacích cestách a zmírňuje dýchací potíže.\nPastilky Septolete D působí přímo na mikroorganismy způsobující onemocnění úst a hltanu. Zabraňují šíření nákazy a účinně zmírňují obtíže spojené s onemocněním ústní dutiny a hltanu. Septolete D obsahují manitol a maltitol, které přispívají k příjemné chuti pastilek. Pastilky neobsahují cukr, který bakterie v ústní dutině potřebují ke svému růstu a tedy nepůsobí vznik zubního kazu. Pastilky Septolete D se užívají: • při mírných zánětech dutiny ústní a hltanu, které se projevují bolestí v krku.\n• k ochraně před chřipkou a nemocí z nachlazení v období jejich zvýšeného výskytu.\n• při zánětech sliznice dásní a sliznice dutiny ústní, které se projevují bolestí, otokem, zarudnutím, zvýšenou citlivostí sliznice dutiny ústní nebo drobným krvácením při kontaktu s postiženým místem.\n• při zápachu z úst. Jak užívat přípravek Septolete D Dospělí: Každé 2 - 3 hodiny 1 pastilka. Maximální denní dávka je 6 - 8 pastilek.\nDěti od 4 let: : Každé 2 - 3 hodiny 1 pastilka. Maximální denní dávka je 4 - 6 pastilek.\nPastilky se cucají nebo se nechají volně rozpustit v ústech. Nepodávat dětem do 4 let.
SEPTOLETE

Parametry

SUKL název
SEPTOLETE D 1MG PAS 30 II
SUKL kód
0208424
EAN
3838989664619
3838989664619
Cesta podání
Perorální
Léková forma
Pastilky
Velikost balení
30 ks
Určeno pro
Dospělé a děti
Věk od
Od 4 let
Režim výdeje
Registrovaný léčivý přípravek
Indikační skupina
Otorhinolaryngologica

Dospělí a dospívající užívají 1 pastilku každé 2 – 3 hodiny (maximálně 6 – 8 pastilek denně).

Děti od 10 do 12 let užívají 1 pastilku každé 3 – 4 hodiny (maximálně 6 pastilek denně).

Děti od 4 do 10 let užívají 1 pastilku každé 3 – 4 hodiny 1 pastilka (maximálně 4 pastilky denně).

Pastilky se cucají nebo se nechají volně rozpustit v ústech. Po použití pastilky nejezte ani nepijte alespoň 60 minut. Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dní.

Přípravek Septolete D obsahuje léčivou látku benzalkonii chloridum. Jedna pastilka obsahuje benzalkonii chloridum 1,0 mg.

Dalšími složkami jsou maltitol, roztok maltitolu, mannitol, panenský ricinový olej, glycerol, magnesium-stearát, koloidní bezvodý oxid křemičitý, chinolinová žluť, oxid titaničitý, povidon, voskové leštidlo, levomenthol, silice máty peprné, blahovičníková silice, thymol.

SEPTOLETE D 1 mg 30 pastilek

106,00 Kč